субота, 21 травня 2011 16:34

Папа Римський вперше провів сеанс прямого супутникового зв'язку з астронавтами

Папа Римський вперше провів сеанс прямого супутникового зв'язку з астронавтами

Папа Римський Бенедикт XVI у суботу вперше в історії провів сеанс прямого супутникового зв'язку з бортом Міжнародної космічної станції (МКС), передає РИА Новости.

Сеанс зв'язку між понтифіком, який знаходився в приміщенні Ватиканської бібліотеки, і МКС почався в 13.12 (14.12 за київським часом) і тривав майже 16 хвилин.

Спочатку на моніторі, встановленому перед Папою Римським, виникли зображення членів об'єднаного екіпажу 27-ої експедиції на МКС на чолі з її командиром, російським космонавтом Дмитром Кондратьєвим, і астронавти шаттла "Індевор" STS-134 на чолі з американцем Марком Келлі, які нещодавно прибули на космічну станцію .

На початку сеансу Кондратьєв і Келлі представили Папі своїх колег, серед яких були й два італійських астронавта Паоло Несполі і Роберто Вітторіо. Потім Бенедикт XVI звернувся до всіх мешканцям МКС з коротким привітанням англійською мовою і задав їм п'ять питань.

Понтифіка, зокрема, цікавила думка космонавтів з приводу забезпечення миру на Землі та захисту навколишнього середовища. Він запитав, чи стежать вони в польоті за подіями на планеті і чи відчувають відповідальність за її майбутнє. При цьому Папа зазначив, що після повернення з космосу люди будуть дивитися на космонавтів як на справжніх героїв, тому їх приклад і думка мають велике значення, особливо для молоді.

Папа Римський не забув також запитати, чи є у космонавтів на борту МКС час, щоб подумати про Творця і помолитися.

Останнє питання Бенедикт XVI адресував Несполі, у якого під час космічної експедиції померла мати. Він звернувся до астронавта на італійській мові, запевнивши його, що молився за покійну. Понтифік також запитав, чи не відчувають космонавти почуття самотності на борту МКС і чи не нудьгують по рідним та близьким.

Папа також побажав якнайшвидшого одужання дружині Келлі, члену Палати представників США Габріель Гіффордс, яка в січні стала жертвою нападу і була серйозно поранена в голову в Арізоні. Під час сеансу зв'язку перед обличчями космонавтів пропливла в невагомості срібна медаль, передана Папою Римським у подарунок мешканцям МКС, яку привіз з собою з Риму Вітторіо.

На закінчення Кондратьєв від імені всіх космонавтів подякував понтифіка за спілкування. Папа Римський відповів мешканцям космічного дому щирою посмішкою і навіть розсміявся, дивлячись на те, як вони літають в невагомості.

Зараз ви читаєте новину «Папа Римський вперше провів сеанс прямого супутникового зв'язку з астронавтами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути