понеділок, 16 липня 2007 14:28

Пам"яті Джанні Версаче присвятили балет

У міланському театрі La Scala в неділю ввечері відбулась прем"єра балету, присвяченого 10-им роковинам смерті відомого італійського дизайнера Джанні Версаче.

Названий "Спасибі, Джанні, з любов"ю", цей балет був написаний і поставлений хореографом Морісом Бежаром, якого з Версаче пов"язувала тривала професійна співпраця і тісна дружба. 80-річний Бежар впродовж багатьох років, починаючи з 1984 року до трагічної смерті дизайнера, використовував в своїх постановках костюми, розроблені Версаче. Відразу після його смерті він назвав свого друга "справжнім майстром" і порівняв його з великими художниками Ренесансу.

Серед 1,5 тисяч гостей, прибулих на завершальний вечір пам"яті дизайнера, були моделі Клаудія Шиффер і Наомі Кемпбелл, прославлений кутюрє Карл Лагерфельд, актриси Ліз Херлі, Джесіка Альба, Руперт Еверетт, французький кінорежисер Клод Лелюш.

Сестра покійного Версаче, Донателла, яка взяла на себе турботу про будинок мод після загибелі брата, прийшла на прем"єру балету разом з дочкою, Алегрою Бекк. Вона також створила декілька костюмів для нової постановки.

Джанні Версаче був застрелений біля свого маєтку на океанічному узбережжі Маямі, штат Флорида, 15 липня 1997 року. Модельєрові було всього 50 років. Його вбивця - Ендрю Каненан - через декілька днів покінчив життя самогубством.

Серед інших пам"ятних заходів, що проводяться в ці дні, була виставка малюнків і театральних костюмів роботи метра, яка проходила на вулицях Мілана. Крім того, Європейський інститут дизайну в Мілані заснував стипендію імені Версаче, повідомляє NEWSru.

Зараз ви читаєте новину «Пам"яті Джанні Версаче присвятили балет». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути