четвер, 25 травня 2006 13:56

Пакистанця визнали винним у підготовці вибуху в нью-йоркському метро

Бруклінський федеральний суд США визнав Матіна Сіраджа, 23-річного іммігранта з Пакистану, винним у підготовці вибуху на станції нью-йоркського метрополітену Herald Square.

Сіраджу загрожує довічне ув"язнення. Доказами його провини стали аудіозаписи телефонних переговорів між Сіраджем і Осамою Эльдавуді, інформатором поліції.

Эльдаувді визнав у суді, що працював "очима і вухами" поліцейського управління протягом 2003-2004 років, і за свою роботу, що виражалася в шпигунстві за відвідувачами мечетей і змістом їхніх молитов, одержав понад $100 тис.

Захист Сіраджа підкреслював, що його клієнт не брав участі в жодних екстремістських організаціях, і взяти участь в організації теракту, що нібито готувався,  його спровокував саме поліцейський інформатор. Сам Сірадж також заявив, що не зміг протистояти переконанням старшого, 50-літнього Эльдавуді, і висловив сумнів з приводу легітимності такої практики боротьби з тероризмом.

Проте, міський департамент поліції, висловив своє задоволення рішенням суду. Поліцейські вважали, що справа Сіраджа є прикладом "більш широкого підходу" до виявлення терористів і запобіганню терактів у Нью-Йорку, повідомляє REUTERS.

Зараз ви читаєте новину «Пакистанця визнали винним у підготовці вибуху в нью-йоркському метро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути