четвер, 24 квітня 2008 11:39

Падіння долара розоряє американців у Європі

Падіння долара розоряє американців у Європі
Дії Федеральної Резервної Системи США по стабілізації американської економіки опускають долар все нижче по відношенню до європейської валюти. Але в самих США ціни ростуть не так вагомо. А тому недивно, що поїздка до Європи, де за євро вже просять долар 60 центів, для багатьох американців стала шоком.

"Я вчора була в банку, - говорить американська туристка в Мадриді, - ось тут, за рогом, поміняла 600 доларів, мені за них дали 332 євро. Я запитала навіть: ви упевнені, що це правильний курс?"

А це Нідерланди, центр Амстердама. Американці, що приїхали сюди, неприємно здивовані високими цінами.

"Неможливо пообідати за 70 або 80 баксів, - обурюється один з туристів. - Немає готелів менше, ніж за 150, а то і за 300. І це при тому, що мені потрібна тільки кімната, не палац!"

Страждають і канадські туристи. Канадський долар ділить з американським незавидну долю.

"Ми ось зараз обговорюємо ціни на їжу. Ми і уявити собі не могли, що хот-дог може коштувати майже 5 євро. У нас він коштує півтора долари", - говорить канадка на брюссельській вулиці.

"Я у відпаді, - вражена мешканка Аляски. -ми були розпещені відношенням до долара у решті світу. Ми звикли, що він сильний. Зазвичай він коштує дорожче за іншу валюту. А тут -майже на половину..."

А ось з європейськими туристами ситуація протилежна. Рідкісне європейське турагенство не пропонує зараз шоп-тури в США, повідомляє EuroNews.

Зараз ви читаєте новину «Падіння долара розоряє американців у Європі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути