неділя, 15 липня 2018 17:16

Отруєння військових: на складах Одеського гарнізону знайшли консерви без документів

На складах Одеського гарнізону знайшли консерви без документів. Перевірку влаштували після того, як невідома хвороба масово вразила військовослужбовців.

Коли інцидент набув розголосу, керівник 46-го Об'єднаного центру забезпечення Євген Король пішов на лікарняний. Про це повідомляє радник міністра оборони Юрій Бірюков в Facebook.

"Король захворів. Щиро бажаю полковнику якнайшвидшого одужання, адже якось сумно без нього було на 46-му Одеському ОЦЗ. Там взагалі погано зі здоров'ям особового складу, невідома хвороба за добу вразила майже весь керівний склад найбільших військових складів на півдні України. Але нічого, у нас нормальні госпіталі, дуже скоро всіх вилікують. Пам'ятайте всі ці історії з армійськими консервами, на яких піарилися всі кому не лінь - від дивних волонтерів до дивних політиків? Для армії це проблема", - розповів він.

 

Бірюков зауважив, що Головне Управління відповідає за якість консервів, але при цьому браковані партії виявляються часто.

"Сліди привели на два з чотирьох ОЦЗ, де під час позапланової перевірки минулого тижня було виявлено тонни бракованої консервації без документів. Тобто - незрозуміло звідки взялося, незрозуміло за якими документами видане", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні заборонили популярні ліки від отруєння

Однак, прес-служба Міноборони у свою чергу повідомила, що на складах продовольства почалася перевірка в зв'язку з порушення правил прийому за дорученням міністра оборони Степана Полторака.

 

"Міністру оборони України стало відомо про факти неналежного виконання правил прийому продовольчої продукції на склади 46 об'єднаного центру забезпечення (м. Одеса), та інші порушення, які підтвердилися під час попередньої перевірки. У зв'язку з цим, основною метою інспекції є перевірка фактів порушень у службовій діяльності посадових осіб 46 Об'єднаного центру забезпечення ЗС України", - йдеться в повідомленні.

 

Комісія опечатала продовольчі, речові склади, сховища паливно-мастильних матеріалів і перевірила документацію. Консерви направили в незалежну лабораторію, яка встановить їх якість.

Мережа фаст-фуду McDonald's зняла з продажу салат, від якого отруюються люди. Раніше влада штатів Іллінойс і Айова оголосила, що іде розслідування випадків зараження місцевих жителів циклоспорозом.

Зараз ви читаєте новину «Отруєння військових: на складах Одеського гарнізону знайшли консерви без документів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути