понеділок, 25 травня 2015 12:11

Від Дуди можна очікувати радикальніших заяв щодо Росії - політолог

Від Дуди можна очікувати радикальніших заяв щодо Росії - політолог

 Польща не змінить своєї політики щодо України після обрання президентом Анджея Дуди. Таку думку в коментарі Gazeta.ua висловив політолог Петро Олещук.

"У Польщі президент не є визначальною фігурою, яка одноосібно вирішує питання зовнішньої політики. Крім того, підходи Коморовського та його спадкоємця Дуди не суттєво відрізняються. Хіба що Дуда схильний до радикальніших заяв. Але це не означає, що таку лінію поведінки він збереже у якості президента. Бо, коли на політика накладається більший рівень відповідальності, то і у ступінь його радикалізму спадає.

Думаю, що загальний вектор політики Польщі не зміниться і її рівень підтримки України збережеться. Але ця підтримка обмежується невеликими можливостями Польщі. Можливо, лунатимуть радикальні заяви щодо Росії з боку польського президента, не виключені певні дипломатичні демарші. Проте на практиці все залишиться, як і раніше", - прогнозує Олещук.

Нагадаємо, що у Польщі кандидат у президенти Анджей Дуда за даними опитування переміг діючого главу держави Броніслава Коморовського у другому туру президентських виборів, який відбувся 24 травня.

Дуда пообіцяв відкритий стиль президентства.

Зараз ви читаєте новину «Від Дуди можна очікувати радикальніших заяв щодо Росії - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути