четвер, 13 березня 2008 12:42

Останнього "Гарі Поттера" розділять на два фільми

Компанія Warner Bros. у четвер оголосила про те, що за останньою книгою про Гарі Поттера – "Гарі Поттер і дари смерті" – буде знято два фільми, пише газета Los Angeles Times. Обидва фільми зніматиме режисер Девід Йєйтс, який вже двічі знімав кіно про Гарі Поттера. Очікується, що перший фільм вийде на екрани в листопаді 2010 року, а другий – у травні 2011 року.

Сценаристом обох фільмів буде Стів Клоуз, який писав сценарії для більшості попередніх стрічок за знаменитою сагою Джоан Роулінг.

Продюсер фільму Девід Хейман розповів газеті, що рішення розділити фільм за останньою книгою про Поттера на дві частини було ухвалене після довгих вагань. Він пояснив причини цього рішення тим, що "з цієї книги, порівняно з іншими книгами серії, не можна нічого викинути", у ній немає побічних сюжетних ліній.

Хейман відзначив, що скептики напевно стануть звинувачувати студію в прагненні заробити більше грошей на касових зборах, проте наголосив, що справжні мотиви рішення знімати два фільми за однією книгою лежать у творчій області. Відомо, що Джоан Роулінг вітала ідею студії.

П"ять фільмів, що вже вийшли на екрани, про Гарі Поттера в сукупності зібрали в світовому прокаті 4,5 мільярда доларів. На даний час тривають зйомки шостого фільму серії – "Гарі Поттер і принц-напівкровка", світова прем"єра якого запланована на 18 листопада 2008 року, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Останнього "Гарі Поттера" розділять на два фільми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути