неділя, 09 вересня 2012 16:49

Організатори фестивалю вишиванок на Тернопільщині заборонили прапор ОУН

Організатори фестивалю вишиванок на Тернопільщині заборонили прапор ОУН
Раніше за вивішування банера із "зображенням нацистської символіки" львівські "Карпати" оштрафували на 35 тисяч гривень. ФОТО: Ultras.org.ua

Червоно-чорний „бандерівський" прапор вимагали зняти організатори фестивалю, з палатки де продавали українську символіку, під час фестивалю „В Борщівському краї цвітуть вишиванки" на Тернопільщині.

Про цей випадок розповів підприємець-власник палатки Євген Філь.

„Це ж не якийсь партійний прапор, це прапор Організації Українських Націоналістів. Я з ним і в Київ і по всіх фестивалях їздив – ніде проблем не було. А тут приходять хлопці з адміністрації, кажуть – знімайте", - розповідає Філь.

Фестиваль організовувала місцева райадміністрація. Почесним гостем фестивалю був губернатор Тернопілля Валентин Хоптян. Саме перед його виступом і стався інцидент з прапором.

„Виступ Хоптяна був єдиним аргументом тих чоловіків, які вимагали зняти стяг. Казали, що коли губернатор виступає, то червоно-чорний прапор не має висіти. Почали погрожувати, що як не знімемо, то заборонять торгівлю".

Прапор вдалося зберегти завдяки народним майстрам та іншим продавцям, які стали на його захист.

„Сестра, яка мені торгувати помагає, заявила, що раз Хоптян не хоче бачити червоно-чорного прапора, то хай особисто прийде і пояснить чому. Інші її підтримали, і сказали, що якщо треба – то самі гуртом підуть і в нього це спитають. Організатори злякалися і пішли геть", - завершив Філь.

Нагадаємо, від часу голосування за „мовний закон" в Парламенті, на стіну тернопільської облради, де знаходиться і адміністрація, почепили червоно-чорний прапор. Прокуратура області вимагає зняти його, однак облрада не погоджується.

Зараз ви читаєте новину «Організатори фестивалю вишиванок на Тернопільщині заборонили прапор ОУН». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

116

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути