понеділок, 13 жовтня 2008 13:38

Організатора "Еліта-центр" ховають від вкладників і мафіозі у СІЗО

Організатор скандальної афери "Еліта-центр" Олександр Шахов-Волконський перебуває в СІЗО. Ймовірно він пробуде там приблизно півроку. Правоохоронці впевнені, що так безпечніше. Вони намагаються убезпечити його від одурених вкладників і російських кримінальних структур , котрі, за словами голови нашого МВС, можуть планувати викрадення з використанням двійника і гелікоптера.

Суд над обвинуваченим в афері пройшов ще в п"ятницю - тоді, не чекаючи закінчення встановлених законом 72 годин, йому продовжили термін перебування під вартою, розповів начальник Лук"янівського СІЗО Олександр Балдук.

Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко заявляв, що суд над Волконським відбудеться не раніше ніж в квітні 2009 року, а поки правоохоронці продовжують працювати над справою. Спростовано і чутки, що Волконського кудись переводитимуть (якщо вже не перевели) - в МВС стверджують, що він у будь-якому випадку залишиться на Лук"янівці під посиленою охороною.

Раніше повідомлялося, що Волконського зі Швейцарії, де він безуспішно намагався отримати політпритулок, екстрадували до України з особливими заходами безпеки - в аеропорту "Бориспіль" його закривали зеленими простирадлами, в СІЗО ввезли на інкасаторській машині, а конвой забезпечували 600 людей - 400 швейцарських поліцейських і 200 українських.

Причиною цього, за заявами Луценка, стала побоювання, що Волконський може бути викрадений або убитий російськими мафіозі, яким він перейшов дорогу. Саме тому його так серйозно охороняють і за ґратами. Також припускали, що до України передали не самого Волконського, а його двійника.

У лютому поточного року президент України Віктор Ющенко звернувся в Генпрокуратуру і МЗС з проханням прискорити екстрадицію головного афериста "Еліта-центр" зі Швейцарії до України, повідомляє Сегодня

Зараз ви читаєте новину «Організатора "Еліта-центр" ховають від вкладників і мафіозі у СІЗО ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути