вівторок, 14 серпня 2012 02:44

Орден Тамплієрів вимагає звільнити Брейвіка і загрожує вбивствами

Орден Тамплієрів вимагає звільнити Брейвіка і загрожує вбивствами
Фото: АР

Норвезькі політики та редактори газет в понеділок ввечері отримали лист, підписаний "заступником глави Ордена Тамплієрів" і містить загрози і вимоги звільнити і виправдати обвинуваченого у тероризмі Андерса Брейвіка, повідомляють норвезькі ЗМІ.

Лист отримали депутати парламенту Норвегії та редактори найбільших газет по всій країні в понеділок увечері - відразу після того, як незалежна комісія з розслідування терактів 22 липня минулого року представила свою доповідь про причини трагедії.

"У листі дві сторінки, він підписаний "заступником глави Ордена Тамплієрів ", - повідомляє телерадіокомпанія НРК.

Автор листа, відправленого по електронній пошті, вимагає звільнення і виправдання Брейвіка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У своїй фінальній промові Брейвік розповів про Євробачення та "Секс і місто"

"Ми вимагаємо виправдання нашого коменданта і визнання його дій принципом необхідності в цій війні", - наводять ЗМІ витримку з листа. В кінці послання автор називає лист "попередженням" і висуває вимоги, які дуже схожі з тими, що висував Брейвік відразу після затримання і на суді. У разі невиконання цих вимог, автор загрожує знищити "верхівку суспільства" країни.

Раніше Андерс Брейвік заявляв про свою приналежність до таємної організації "Лицарів-Тамплієрів" і кількох осередках, які ведуть боротьбу проти мультикультуралізму, проте психіатри віднесли це на рахунок неосудності Брейвіка, а прокурори на суді спростували причетність підсудного до подібної організації.

Андерс Брейвік 22 липня минулого року влаштував вибух в урядовому кварталі норвезької столиці, в результаті якого загинули вісім осіб, а також стрілянину в молодіжному таборі робочої партії Норвегії на острові Утейя, де загинули 69 осіб. Вирок Брейвіку буде зачитано 24 серпня.

Зараз ви читаєте новину «Орден Тамплієрів вимагає звільнити Брейвіка і загрожує вбивствами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути