пʼятниця, 12 січня 2018 16:43

Опублікували список доріг, які відремонтують цього року

Опублікували список доріг, які відремонтують цього року
На ремонт доріг у 2018 році виділили 40 млрд грн. Фото: За Збручем

Державне агентство автомобільних доріг України 2018 року планує здійснювати ремонти основних коридорів державного значення.

Окрему увагу буде приділено дорогам на сході країни: Р-46 Харків – Охтирка, М-03 Харків – Слов'янськ – Краматорськ, Р-07 Чугуїв – Мілове.

На півдні країни буде проводитися ремонт на ділянках доріг: М-15 Одеса – Рені (з обходом міста Рені), Н-14 Кропивницький – Миколаїв, Н-11 Дніпро – Кривий Ріг – Миколаїв, заплановано ремонт мосту через Хаджибейський лиман (дорога М-05).

У Західній Україні ремонти будуть проводитися на ділянках таких доріг: Н-22 Рівне – Луцьк – Устилуг, М-21 Житомир – Вінниця, Н-10 Івано-Франківськ – Стрий, Н-03 Житомир – Хмельницький – Чернівці. Також заплановано ремонт найкоротшої траси від Мукачевого до Чопа по дорозі М-24/М-25.

За кошти МФО розпочнеться реконструкція Північного обходу Житомира, реконструкція GО Highway в Хмельницькій області та продовжиться реконструкція М-03 на ділянці Лубни – Полтава.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гройсман зняв квадрокоптером "перемогу" на дорогах

В Україні в 2018 році на будівництво доріг виділять 40 млрд грн. Про це заявляв президент Петро Порошенко на форумі представників місцевих громад у листопаді минулого року.

До 2020 року Україна планує вдвічі зменшити смертність на автошляхах. Про це йдеться у Стратегії підвищення рівня безпеки дорожнього руху. Її Кабінет міністрів схвалив 14 червня. Передбачається, що на заходи із безпеки на трасах виділятимуть 5% доходів Дорожнього фонду. Стратегія також передбачає реформування системи контролю над технічним станом транспорту. Наступного року на безпеку спрямуємо 1,6 мільярда гривень. 2019-го — 2,5 мільярда. А 2020 року — не менше 3,5 мільярда гривень. Щороку від дорожніх аварій Україна зазнає збитків на 11,7 млрд грн, за даними Світового банку.

Зараз ви читаєте новину «Опублікували список доріг, які відремонтують цього року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути