Ексклюзиви
понеділок, 30 листопада 2020 14:23

Опитування показало, кому українці довіряють найбільше

Опитування показало, кому українці довіряють найбільше
Опитування показало, що найбільше українці довіряють ветеранам АТО/ООС (баланс довіри/недовіри становить 43,9%). Фото: pixabay

Українці найбільше довіряють ветеранам Антитерористичної операції та операції Об'єднаних сил, волонтерам, Збройним силам та лікарям.

Про це свідчать результати опитування Центру "Соціальний моніторинг", передає "Уніан".

Опитування показало, що найбільше українці довіряють ветеранам АТО/ООС - баланс довіри/недовіри становить 43,9%, волонтерам - 41,7%, Збройним силам - 37,5%, а також лікарям - 33%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Більшість українців вважають, що влада не зможе самостійно впоратись з Covid-19

Міністерству охорони здоров'я українці не довіряють - баланс довіри/недовіри становить -24,8%. Недовіру має і Верховна Рада, -59,7%, Кабмін, -52,4%, Нацбанк, -49,8%, та президент України Володимир Зеленський, -16,3%.

Серед правоохоронних органів найбільший негативний баланс має прокуратура із -58,1%, Нацполіція, -36%, та Служба безпеки, -24,8%.

Опитування проводили з 18 по 26 листопада серед 3020 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах України, за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей, методом особистого інтерв'ю за місцем проживання респондента. Вибірка репрезентує доросле населення країни за основними соціально-демографічними показниками. Теоретична похибка вибірки не перевищує 1,9%.

Українці найбільше турбуються про зростання цін і тарифів на комунальні послуги, інфляцію, занепад економіки і вирішення воєнного конфлікту на Донбасі.

70,9% респондентів визначили як важливу проблему зростання цін та інфляцію, 69,8% - занепад економіки, 69,3% - зростання тарифів на комунальні послуги, 69,8% - вирішення воєнного конфлікту на Донбасі, сказала голова правління Центру "Соціальний моніторинг" Ольга Балакірєва.

Зараз ви читаєте новину «Опитування показало, кому українці довіряють найбільше». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути