Ексклюзиви
середа, 04 лютого 2009 16:04

Оприлюднено "чорний список" банків: НБУ лідирує

Оприлюднено "чорний список" банків: НБУ лідирує

Національний банк України зайняв перше місце у "чорному списку" банків, складеному на основі дослідження шляхом анкетування і інтерв"ювання підприємців. Про це заявив сьогодні на прес-конференції на тему "Банківська революція підприємців" лідер Партії малого і середнього бізнесу Ярослав Місяць.

Основними причинами "лідерства" НБУ стали: заборона банкам достроково видавати депозити населенню, підвищення облікової ставки за кредитами для банків з 10% до 12%, непрозоре використання кредиту МВФ, допущення коливання курсу гривні, видача коштів на рефінансування "обраних" банків, а також те, що НБУ зобов"язав банки здійснювати переоцінку заставного майна.

Друге місце в оприлюдненому сьогодні списку зайняв "Укрсиббанк", далі йдуть "Укрсоцбанк", "Дельта Банк", "Надра Банк", "Альфа-Банк", "ОТРбанк", "Кредобанк" і "Правекс-Банк".

Причини такого ставлення підприємців до банків такі: припинення видачі вкладів за депозитами, в яких закінчився термін дії, підвищення ставки за гривневими і доларовими кредитами в односторонньому порядку, "вибивання" з клієнтів боргів за допомогою колекторських служб, незрозумілі причини нарахувань відсотків, "телефонний тероризм", необґрунтована витрата коштів на рекламну кампанію, незважаючи на складне матеріальне положення.

Нагадаємо, банкіри по-різному оцінюють існування таких списків, однак категорично засуджують їх використання в якості "чорного" піару. Заступник голови правління АБ "Діамантбанк" Валерій Олійник раніше заявив: "Безумовно, "чорні" списки компаній, як перелік несумлінних компаній, - мають право на існування і є ознакою здорової ринкової конкуренції".

За матеріалами ЛIГАБiзнесIнформ
Зараз ви читаєте новину «Оприлюднено "чорний список" банків: НБУ лідирує». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути