Ексклюзиви
вівторок, 26 травня 2009 09:42

ООН різко відреагувала на ядерний вибух КНДР

ООН різко відреагувала на ядерний вибух КНДР
Члени Ради безпеки ООН під час наради, скликаної увечері в понеділок, 25 травня, різко засудили підземний ядерний вибух, проведений Північною Кореєю. Про це повідомляється в заяві постпреда Росії при ООН Віталія Чуркіна, головуючого в Радбезі в травні.

Визнавши, що ядерні випробування Пхеньяну, порушують резолюцію 1718 РБ ООН, учасники зустрічі ухвалили рішення про негайну розробку нової резолюції у відповідь на вибух.

Резолюція 1718 РБ ООН була прийнята у зв"язку з першим підземним ядерним вибухом, проведеним Пхеньяном в 2006 році. Одним з її пунктів, зокрема, передбачається заборона КНДР на проведення нових ядерних випробувань.

Раніше в понеділок агентство Associated Press повідомило про те, що свій жаль у зв"язку з акцією КНДР висловив генеральний секретар ООН Пан Гі Мун. Він також висловив надію на те, що "Рада безпеки прийме відповідні заходи".

У порушенні резолюції 1718 РБ ООН Пхеньян також звинуватила Росія. Відповідну заяву вдень в понеділок зробила прес-секретар президента РФ Наталія Тімакова.

Нагадаємо, КНДР провела підземні ядерні випробування 25 травня районі міста Кільчжу на північному сході країни. В результаті вибуху було зафіксовано землетрус магнітудою 4,5. За оцінкою Міністерства оборони Росії, потужність вибуху склала від 10 до 20 кілотонн, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «ООН різко відреагувала на ядерний вибух КНДР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути