Ексклюзиви
пʼятниця, 27 червня 2008 09:41

ООН нарахувала в світі 26 мільйонів наркоманів

Згідно опублікованій 26 червня спеціальній доповіді ООН "World Drug Report", не менше 26 мільйонів людей в світі страждають від наркотичної залежності. Кожен двадцятий у віці від 15 до 64 років хоч би раз вживав наркотики за останній рік.

Керівник підрозділу ООН по боротьбі з наркотиками і злочинністю Антоніо Марія Коста відзначив, що за останнє сторіччя вживання наркотиків в світі знизилося, а за останнє десятиліття стабілізувалося. Проте, Коста попередив, що досягнутий прогрес може бути під загрозою через зростання виробництва опіуму та кокаїну.

У 2007 році урожай опіуму в Афганістані був рекордним, а незаконне вживання опіатів практично подвоїлося з 2005 року. Зростання споживання опіуму поки можна віднести до розряду локальних проблем, проте експерти побоюються, що тенденція може розповсюдитися на інші країни, що розвиваються. Більш того, високі урожаї вже призвели до зниження цін на героїн в Європі.

Урожай коки в Колумбії виріс в 2007 році на 27 відсотків. При цьому на світовому ринку марихуани спостерігається невеликий спад, хоча фахівець відзначають, що концентрація психоактивних речовин в доступних в США похідних конопель в середньому подвоїлася за період з 1999 по 2006 рік. Основним виробником марихуани став Афганістан, що перевершив за цим показником Марокко, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «ООН нарахувала в світі 26 мільйонів наркоманів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути