понеділок, 14 листопада 2011 19:13

Олімпійська чемпіонка Добринська та соліст гурту "ТІК" збирали гроші для хворих діабетом
7

Фото: Фото: Тетяна КУПЧИШЕНА

У Вінниці почалася акція „Допомога хворим людям на цукровий діабет" по збору коштів для медичного апарату „Sonоca". Завершиться через місяць.

"14 листопада відзначаємо Всесвітній день діабету, -  каже Пилип Прудиус, 59 років, головний лікар Вінницького ендокринологічного диспансеру. – Кількість хворих на цукровий діабет збільшується кожен день - сьогодні хворіє понад 1 мільйон 300 тисяч українців. Хвороба вражає все частіше й дітей. Тому метою нашої акції стало придбання апарату, який буде загоювати рани швидше, ніж інші апарати".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Юнаки з цукровим діабетом зіграють у футбол на "Олімпійському"

Коштує апарат 32 тисячі євро і Вінниця  стане першою  із областей України, яка придбає таке обладнання. Зараз апарат „Sonоca" є лише в Києві.

"Також хочемо привернути увагу громадян,  аби вони не затягували та частіше проходили медогляд, - долучається до розмови Анатолій Тобілко, 45 років, автор фільмів про діабет "Спрага до життя". - Минулого року ми усім бажаючим під час акції запропонували виміряти рівень цукру в крові, так нам вдалося виявити 15 хворих на цукровий діабет. Вони навіть і не підозрювали про хворобу".

За даними Всесвітньої органіації охорони здоров'я кількість хворих на цукровий діабет  у 2025 році може досягти 334 млн. населення світу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хворим на діабет та онкохворим радять магнітне поле

- Моя донька хворіє цукровим діабетом з 10 років, зараз їй 17, - розповідає Ганна Бичкова, 40 років.  - Це просто нестерпно. Витрачаю чимало грошей та дивлюся на страждання своєї доньки. Я прийшла підтримати цю акцію та взяти у ній участь тому, що знаю наскільки це важливо. Адже в мене росте донечка, і я розумію що нам теж скоро буде потрібна допомога цього апарату. Неліковані відкриті рани призводять до ампутації. А цей апарат зберігає людям руки й ноги.

Завершилося дійство флешмобом, який організували волонтери  благодійної організації „Бригантина" та всі охочі, створивши одне велике коло в сквері Козицького.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За допомогою гомеопатії можна зменшити ризик діабету

Акцію підтримала олімпійська чемпіонка з багатоборства Наталя Добринська, відомий у світі боксер В'ячеслав Узєлков та соліст гурту „ТіК" Віктор Бронюк.

Уже завтра у вінницькому міському транспорті будуть розклеєні плакати  із зображенням учасників акції, які закликатимуть до благодійності. Волонтери протягом місяця будуть ходити зі скриньками  по вулицям Вінниці та області й збиратимуть  кошти на придбання медичного апарату „Sonоca".

Зараз ви читаєте новину «Олімпійська чемпіонка Добринська та соліст гурту "ТІК" збирали гроші для хворих діабетом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути