Ексклюзиви
середа, 14 грудня 2022 18:02

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти брешуть працівникам ЗАЕС про припинення нарахування зарплат

Окупанти брешуть працівникам ЗАЕС про припинення нарахування зарплат
Окупанти вимагають у працівників ЗАЕС підписувати документи з Росатомом. Фото: eastnews.ua

Російські окупанти тиснуть на працівників тимчасово окупованої Запорізької атомної електростанції.

Їх примушують підписувати контракти із фейковим АО "Эксплуатирующая организация Запорожской АЭС" або іншим підприємством Росатома. Про це повідомляє Енергоатом.

"Загарбники вигадали нову "казочку", нібито з 1 січня 2023 року Енергоатом припинить нараховувати зарплатню працівникам ЗАЕС, зокрема, і тим, хто не може потрапити на робочі місця, бо доступу до них перешкоджають окупанти", – йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шмигаль розповів, коли росіяни підуть із Запорізької АЕС

Насправді Енергоатом продовжує гарантувати працівникам ЗАЕС виплату заробітної плати й усіх передбачених колективним договором компенсацій. З 1 січня Енергоатом збільшує з 20% до 50% надбавки до посадових окладів персоналу ЗАЕС, який зберігає вірність Україні.

Запорізька АЕС перебуває під контролем російських окупантів з 4 березня 2022 року. З початку війни станцію постійно обстрілюють, через що вона регулярно знеструмлюється.

20 листопада російські військові весь ранок обстрілювали Запорізьку атомну електростанцію. В об'єкти інфраструктури станції було понад 12 влучань.

5 жовтня президент Росії Володимир Путін своїм указом доручив передати ЗАЕС "під управління Росії". В МЗС України зазначили, що такий указ російського диктатора є нікчемним.

17 жовтня окупанти викрали кількох співробітників Запорізької атомної електростанції. Терористи викрали також заступника генерального директора Запорізької атомної електростанції Валерія Мартинюка. Окупанти можуть катувати посадовця.

Напередодні прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що міжнародні партнери України поки що не мають конкретної інформації щодо намірів Росії вивести війська з території ЗАЕС, тривають перемовини.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти брешуть працівникам ЗАЕС про припинення нарахування зарплат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути