середа, 30 березня 2022 13:02

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти блокують Харків, нарощуючи сили в напрямку Ізюма

Окупанти блокують Харків, нарощуючи сили в напрямку Ізюма
На Донецькому напрямку противник активізував вогневий вплив та штурмові дії. Фото: "Азов"

Угрупування сил оборони продовжує вести оборонну операцію на східному, південно-східному та північно-східному напрямках.

На Броварському напрямку фіксують часткове відведення підрозділів із зайнятого окупантами району в бік кордону з Росією, повідомив 30 березня Генеральний штаб Збройних сил України.

"На Сіверському напрямку противник зосередив зусилля на диверсійно-розвідувальній діяльності, інженерному обладнанні позицій та завданні артилерійських ударів по позиціях підрозділів ЗСУ та об'єктах інфраструктури в районі міста Чернігова", - ідеться в повідомленні.

На Слобожанському напрямку загарбники й далі блокують Харків і завдають артилерійських ударів по житлових кварталах міста.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни хочуть провести мобілізацію на нових окупованих територіях

На Ізюмському напрямку ворог нарощує зусилля завдяки переміщенню окремих підрозділів зі складу 20-ї загальновійськової армії та першої танкової армії з інших напрямків. Росіяни продовжують завдавати ракетно-бомбових ударів та здійснюють артилерійські обстріли.

На Донецькому напрямку противник активізував вогневий вплив і штурмові дії. Продовжує завдавати авіаційних і ракетних ударів по населених пунктах. Основні зусилля зосереджує на взятті під контроль міст Попасна, Рубіжне та Маріуполь.

На Південнобузькому напрямку росіяни намагаються відновити боєздатність своїх військ, поповнити боєприпаси й пальне. Ворог продовжує інженерне обладнання зайнятих кордонів. Вогнем артилерії та ударами авіації намагається сковувати дії підрозділів ЗСУ.

Росія заявила про відведення військ з Київської та Чернігівської областей, однак продовжує накопичувати техніку, яку хоче залучити у війну. Водночас окупанти зосереджуються на Сході України, а тому потрібно залишатися пильними на всіх напрямках.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти блокують Харків, нарощуючи сили в напрямку Ізюма». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути