Ексклюзиви
вівторок, 09 грудня 2008 09:26

Офіційний долар наближається до позначки 7,40 грн

Офіційний долар наближається до позначки 7,40 грн

Національний банк України встановив на вівторок, 9 грудня, офіційний курс долара на рівні 739,8900 гривень за $100.

На понеділок, 8 грудня, Національний банк України встановив офіційний курс американської валюти на рівні 735,9800 грн. за $100 у той час, як у п"ятницю, 5 грудня, офіційний курс долара складав 736,1400 грн. за $100.

Нагадаємо, раніше НБУ вніс зміни до Положення про встановлення офіційного курсу гривні до іноземних валют і курсу банківських металів, прив"язавши офіційний курс гривня-долар до курсу на міжбанківському ринку. Відповідну постанову НБУ було зареєстровано у Міністерстві юстиції України і вона набула чинності 28 листопада 2008 року.

Згідно з постановою, офіційний курс гривні до долара розраховується "на рівні курсу, встановленого на міжбанківському валютному ринку України за результатами функціонування Системи підтвердження угод на міжбанківському валютному ринку України Національного банку України, що склався за попередній робочий день".

Раніше офіційний курс гривні до долара США розраховувався на основі котирування валюти на міжбанківському валютному ринку, а також з урахуванням інформації про чинний офіційний курс НБУ і інформації про проведені операції купівлі-продажу іноземної валюти. Також враховувалися відомості про курсові і цінові зміни на світових фінансових і товарних ринках та інші показники, зміна яких може впливати на валютний ринок України, повідомляє ЛIГАБiзнесIнформ

Зараз ви читаєте новину «Офіційний долар наближається до позначки 7,40 грн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути