Ексклюзиви
субота, 05 березня 2016 18:04

"Одне із головних завдань - боротьба із вуличною злочинністю" - керівник нових патрульних у Полтаві
23

Фото: Денис Скриль

Сьогодні на площі біля облдержадмінстрації 250 нових поліцейських склали присягу. На урочистий захід приїхав прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк і міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

Ще за годину до урочистостей патрульні проводили репетицію, співали гімн України та спілкувались із рідними.

На захід зійшлося подивитися дві сотні полтавців. Несли новим патрульним квіти, надувні кульки.

"Мій студент став до лав патрульної служби, - сказав полтавець років 60. - Сьогодні із дружиною прийшов його підтримати та побажати хорошої служби".

Поліцейські хором склали присягу на вірність народу України.

"Ці молоді люди будуть собою захищати, собою жертвувати, щоб в країні панував спокій та закон. Наше суспільство здорове, адже стало на бік поліцейського Олійника і закликало до неупередженого суддівства. Це нова культура спілкування громадянин та людини у формі, новий приклад відповідальності. Нам необхідно повернути Крим та контроль над Донецьком та Луганськом. І от в поліцію теж прийшли герої, які захистили нашу країну від російського агресора. Все це дає надію на повне оновлення, на яке так чекає суспільство", - сказав Арсеній Яценюк.

Арсеній Яценюк привітав полтавок із 8 Березня, звернувся до 50 жінок-поліцейських, які будуть охороняти Полтаву.

Потім прем`єр поспілкувався із дітьми патрульних поліцейських, які прийшли підтримати батьків, розповів про свою донечку Софійку та сфотографувався. Зробив із городянами кілька селфі, оглянув військову техніку від полтавського заводу "КрАЗ".

Арсен Аваков розповів, що полтавським патрульним пощастило встигнути отримати якісну форму, яку надіслали із США.

"Добровольці із Полтави взяли на себе захист країни одразу, коли постала загроза. Коли мене запитають, якими будуть поліцейські патрульної служби, я відповідаю, що саме такими як добровольці. Зараз ми повинні навести лад в країні та захистити її. Ці молоді обличчя - авангард нашої реформи, які взяли велику відповідальність на себе. Щоб люди повірили - служити та захищати - це не просто слова", - сказав міністр.

Серед присутніх були учасників АТО у військовій формі, які разом із дітьми запустили в небо білих голубів як символ миру.

"Від сьогодні в місті буде 22 патрулі. Точно знаємо точно, що наведемо порядок на вулицях міста. В Полтаві не вистачає дорожніх знаків та розмітки - це вже помітили і будемо над цим працювати. Також вимагатимемо від водіїв дотримуватись правил дорожнього руху. Одне із головних завдань - боротьба із вуличною злочинністю", - сказав Віталій Мельничук, керівник патрульної поліції в Полтаві.

"В нас є мотивація зробити щось в країні на краще. А працювати в рідному місті будемо на повну, адже захищаємо своїх рідних, знайомих від злочинців", - сказала Анастасія, поліцейська.

Сьогодні патрульні вже заступлять на чергування.

Зараз ви читаєте новину «"Одне із головних завдань - боротьба із вуличною злочинністю" - керівник нових патрульних у Полтаві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути