Ексклюзиви
вівторок, 10 березня 2020 11:29

Одіозного суддю-"колядника" взяли під варту

Одіозного суддю-"колядника" взяли під варту
Колишній голова Львівського апеляційного адмінсуду Ігор Зварич. Фото: ZIK.UA

10 березня 2011 року Печерський районний суд Києва ухвалив рішення про арешт колишнього голови Львівського апеляційного адміністративного суду Ігоря Зварича. Суд обрав міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, задовольнивши подання слідства Генпрокуратури.

Служба безпеки України затримала Зварича напередодні ввечері під час спроби чергової втечі. На той час "суддя-колядник" перебував у розшуку майже три місяці.

Бійці спецпідрозділу "Альфа" зняли суддю з горища будинку на вул. Тарновського у Львові, в одній із квартир якого Зварич переховувався від правосуддя.

Щоб затримати одіозного суддю, спецпризначенці провели блискавичну таємну операцію. Отримавши інформацію про перебування розшукуваного Зварича вдома, правоохоронці за допомогою димової гранати зімітували пожежу в цьому будинку. Бійці "Альфи" під'їхали на пожежній машині, піднялися до помешкання судді автодрабиною і зайшли через вікно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Екссуддя Зварич згриз 600 сторінок своєї справи

Ігор Зварич перебував удома разом із дружиною та тещею. Побачивши правоохоронців, намагався сховатися вдома за вішаком. Потім вчинив спробу втечі - його затримали аж на горищі будинку. Для цього також використали пожежну драбину.

Генеральна прокуратура порушила кримінальну справу проти голови Львівського апеляційного адмінсуду 3 грудня 2008 року за підозрою в одержанні хабара в розмірі $100 тис. Наступного дня у Зварича і семи його колег провели обшуки в службових кабінетах та квартирах. У самого Зварича вдома знайшли $1 млн і понад 300 тис. грн. Його честь пояснив, що ці гроші "наколядував", за що й отримав прізвисько "суддя-колядник".

Після обшуку суддя поскаржився на погіршення самопочуття та ліг до лікарні. За декілька днів таємно залишив медзаклад і зник у невідомому напрямку. 12 грудня 2008 року Зварич був звільнений з посади голови суду, а 15 грудня оголошений в розшук.

У вересні 2011 року Зварича за одержання хабарів та інші злочини засудили до 10 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади судді та посади, пов'язані з виконанням організаційно-розпорядчих функцій у державних установах строком на 3 роки з конфіскацією майна. Термін відбував у Менській виправній колонії №91 в Чернігівській області.

У січні 2016 року Зварича випустили з в'язниці за законом Савченко.

Зараз ви читаєте новину «Одіозного суддю-"колядника" взяли під варту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути