вівторок, 07 червня 2011 13:50

Одеський митрополит Агафангел вважає Львів нашою Чечнею

Одеський митрополит Агафангел вважає Львів нашою Чечнею

Одеський митрополит Агафангел порівняв Львів із Чечнею.

Про це розповів головний редактор "Эхо Москвы" Олексій Венедиктов в ефірі радіостанції.

"Агафангел сказав дуже цікаво: "Ви розумієте, Львів це ж наша Чечня"... Цитата: "Львів - це наша Чечня". Це погляд дуже впливової людини з південної України, не з Донецька - на Львів", - розповів Венедиктов.

"Погляд чесний - я маю на увазі, що він у це вірить. От це історія", - додав він.

Про митрополита Венедиктов розповів, що йому 73 роки, він був депутатом Верховної Ради в першій каденції, зараз в Одеській області очолив "Партію регіонів".

"Ми з ним говорили про українську автокефальну церкву, самостійну, і він сказав: навіть якщо вся Церква буде за те, щоб стати самостійною, я буду проти - навіть якщо Собор вирішить. Він, до речі, є членом Святішого синоду РПЦ Московського патріархату", - сказав Венедиктов.

"Він (митрополит) критикує слабкість президента Януковича зі словами, що президент має вести жорсткішу політику щодо "помаранчевих", має виконувати своє передвиборні обіцянки, "наша спільна батьківщина - СРСР" - дослівно з його дозволу передаю. Я не брав інтерв'ю, ми розмовляли за обідом дуже довго, дві з половиною години", - розповів журналіст.

"Я зрозумів, що правішою за нього є стінка. А це важливо, тому що він дуже авторитетна людина. От якщо він виведе людей на площу - він виведе. З будь-якого питання. Його побоюються й президент і губернатор. Це людина з непохитними принципами й з величезною харизмою. Просто треба розуміти, - думаю, що перемога "Партії регіонів" в Одеській області абсолютно точно і його заслуга", - вважає Венедиктов.

"Він - прихильник "Партії регіонів", але не підлаштовується під Януковича, не каже, що "Янукович - наш національної лідер", як скаже, так і буде", - у той де час сказав журналіст.

"Розповідали, що коли до нього приходили - він же ще службу веде, незважаючи на 73 роки, - підходили до нього парафіяни за благословенням, він запитував: "За кого голосував? За Ющенка? - пішов без благословення. Подякуй, що не прокляну". Це я не чутки розповідаю, а розповідаю те, що розповідав він", - продовжив Венедиктов.

Зараз ви читаєте новину «Одеський митрополит Агафангел вважає Львів нашою Чечнею». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

70

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути