середа, 29 січня 2020 10:49

Оцінку чисельності українців продовжать наступного місяця

Оцінку чисельності українців продовжать наступного місяця
Оцінку кількості населення продовжать наступного місяця. Фото: liga.net

У лютому-березні уряд продовжить проводити оцінку чисельності українців. Тепер намагатимуться встановити точну кількість людей, які живуть в окремих населених пунктах.

Про це міністр Кабінету міністрів Дмитро Дубілет розповів в ефірі "Сніданку з 1+1", повідомляє ТСН.

"Хоча питання зараз полягає в тому, наскільки ми зможемо піти в глибину. Тому що зараз у нас деталі на рівні областей та великих міст. Ми поставили собі завдання протягом лютого-березня зробити оцінку на рівні районів. От якщо ми це зможемо зробити, я думаю, що тоді ми зможемо набагато краще планувати", - зазначив Дубілет.

За його словами, традиційний перепис у ХХІ столітті не працює, оскільки під час пробного перепису, який у грудні проводився в районах Києва та Київської області, близько 25% людей не відкривали двері працівникам Держстату.

"Знову ж таки, якщо казати бюрократичною мовою, це не перепис. Але якщо ми кажемо, що перед нами була мета швидко та якісно оцінити, скільки людей живе в Україні, то цей метод цілком прийнятний. Ми будемо його використовувати, насамперед у плануванні інфраструктури. Тому що, ви знаєте, зараз дороги, школи, дитячі садки і так далі… Ми вже почали велике будівництво, і нам для цього потрібно розуміти, де в нас реально скільки живе людей", - пояснив міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як порахували українців - думка соціолога

Він також наголосив, що до цифри у 37 мільйонів не включені дані з окупованих територій, оскільки наразі Україна не має змоги оцінити кількість населення у Криму та частині Донбасу.

Станом на 1 грудня 2019 року, в Україні живуть 37 млн 289 тис. людей. Такі дані пробного електронного перепису оприлюднив міністр Кабінету міністрів Дмитро Дубілет у четвер, 23 січня.

Зараз ви читаєте новину «Оцінку чисельності українців продовжать наступного місяця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути