Ексклюзиви
пʼятниця, 16 лютого 2007 17:32

Очікування від уряду Януковича погіршилися вдвічі. Опитування

Очікування від уряду Януковича погіршилися вдвічі. Опитування

За період діяльності нового Кабміну у 56 % респондентів погіршилась упевненість у завтрашньому дні. Такі результати опитування проведеного Київським міжнародним інститутом соціології.

21% респондентів бояться розділення країни, 20% - концентрації влади у окремої політичної сили. Наразі лише 8% опитаних очікують від уряду Януковича об"єднання країни, тоді як у вересні їх було 19%.

10% опитаних думають, що економічне становище в Україні покращилось і 34% - погіршилось.

Найбільш поширене занепокоєння громадян викликає зростання цін і тарифів. 82% респондентів впевнені, що ситуація у цій сфері погіршилась.

У 2006 році очікування від уряду Януковича щодо підвищення рівня добробуту працівників бюджетної сфери погіршились майже двічі.

Так, у грудні 2006 року 12% опитаних очікували від Кабміну підвищення заробітних плат працівників бюджетної сфери (одразу після призначення Януковича ці очікування становили 22%), 25% - підвищення пенсій, і 8% - ефективної боротьби з корупцією. Натомість 28% респондентів вже не мають жодних очікувань від Уряду.

Загалом 40% респондентів висловились за передачу землі у приватну власність, 36% – проти. Порівняно з груднем 2006 р, у січні 2007 р. селян, які підтримують приватизацію землі, побільшало на третину (до 44%).

На Півдні кількість прихильників приватизації землі зросла у півтори рази. При цьому серед жителів сіл південного регіону України приватизацію землі підтримують майже у півтори рази більше людей, ніж серед міських жителів цього регіону.

Серед усіх регіонів України найбільше негативне ставлення до приватизації землі спостерігається на Сході країни.

Всього було опитано 2041 респондентів з усіх областей України, а також у Криму та у Києві. Опитування проводились 20-23 січня 2007 р. та 1-5 грудня 2006 р.


"Газета по-українськи"

Зараз ви читаєте новину «Очікування від уряду Януковича погіршилися вдвічі. Опитування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути