Ексклюзиви
пʼятниця, 03 серпня 2007 16:53

Обвал в київському метро стався через будівництво паркінгу

Винними в обвалі на Сирецько-Печерській лінії метро в Києві офіційно визнано три компанії, що займалися будівництвом підземного паркінгу над тунелем метро.

Про це пише в п"ятницю "Комерсант-Україна". "Комісія з розслідування причин обвалу в тунелі метро на Сирецько-Печерській лінії завершила свою роботу. Винними в аварії визнано три компанії, що проводили роботи по будівництву підземного паркінгу над тунелем метро: замовник робіт АТ "ХК "Київміськбуд", генпідрядник ВАК "Завод залізобетонних конструкцій ім. С. Ковальської" і субпідрядник ТОВ "Капітальний підземний ремонт свердловин". Згідно висновкам комісії, сума збитків склала 352,5 тис. грн, з яких 270 тис. грн компанії повинні відшкодувати ВАТ "Київметробуд" за проведення аварійно-відновних робіт, а решту частини суми перерахувати КП "Київський метрополітен"", - пише видання.

Крім того, як відзначає "Комерсант-Україна", комісія затвердила повторне проведення тендерів на будівництво над лініями метро. Джерело газети вважає, що конкурс, швидше за все, виграють інші.

Згідно з рішенням комісії, роботи на ділянці між станціями метро "Позняки" і "Осокорки" припинені до розробки нових технічних умов проведення робіт. За місяць такий документ повинні підготувати фахівці Київського метрополітену.

Обвал тунелю між станціями "Осокорки" і "Позняки" Сирецько-Печерської лінії стався 13 липня. 17 липня була створена комісія з розслідування причин аварії, яка повинна була представити результати своєї роботи до 25 липня, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Зараз ви читаєте новину «Обвал в київському метро стався через будівництво паркінгу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути