Ексклюзиви
пʼятниця, 02 жовтня 2009 10:57

ОБСЄ виділить 300 тис. євро на розмінування Криму

ОБСЄ виділить 300 тис. євро на розмінування Криму
ОБСЄ запропонувала Україні реалізувати проект-програму з гуманітарного розмінування території Керчі і Севастополя від боєприпасів періоду Великої вітчизняної війни і має намір виділити для цього понад 300 тис. євро.

З 28 по 30 вересня делегація менеджерів ОБСЄ разом з представниками українського МНС і Ради міністрів Криму відвідала міста автономії, де українськими саперами проводяться роботи з розмінування, повідомляє в четвер, 1 жовтня, прес-служба Головного управління МНС України в Криму.

Представники ОБСЄ змогли самі побачити, яка велика кількість снарядів, бомб і інших боєприпасів з часів різних воєн досі знаходиться на півострові, а також ознайомитися з роботою саперів та їх технічним оснащенням.

"Під час робочого візиту представники ОБСЄ переконалися, з якими проблемами доводиться стикатися українським саперам і в свою чергу запевнили керівництво МНС України, що найближчим часом буде складено перелік необхідного обладнання, яке протягом наступного року буде закуплене та передане піротехнічним підрозділам МНС України", - зазначили в прес-службі, додавши при цьому, що мова йшла про передачу підрозділам МНС засобів розмінування та засобів захисту на суму близько 300 тис. євро.

Делегація ОБСЄ разом з фахівцями ГУ МНС обговорила детальний план передбачуваних робіт з розмінування залишків боєприпасів на території Керчі та Севастополя, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Зараз ви читаєте новину «ОБСЄ виділить 300 тис. євро на розмінування Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути