понеділок, 27 січня 2014 18:39

Громадськість назвала передумови для переговорів з владою

Громадськість назвала передумови для переговорів з владою
Фото Reuters

Розпочинати переговори можна, коли будуть звільнені всі заручники та покарані винні у злочинах проти протестувальників силовики, ідеться у заяві активістів Майдана. Перелік передумов для продовження переговорів між владою та опозицією оприлюднив Громадський сектор Євромайдану. Дотримання інтересів протестувальників мають забезпечити постійні консультації лідерів опозиції із представниками громадськості, присутньої на Майдані, зауважують активісти.

Переговори можуть розпочатися, коли будуть звільнені від кримінальної та адміністративної відповідальності всі учасники протестів, повернені викрадені, скасовано відповідальність учасників протестів через визнання їхніх дій конституційними, ідеться в заяві.

Першим кроком у покаранні винних у злочинах проти мирного населення є відставка керівництва "Беркуту" і відкриття щодо нього кримінального провадження. Активісти пропонують Верховній раді для цього проголосувати за відповідні законопроекти, зареєстровані у ВРУ. Від президента вимагають звільнити керівника спецпідрозділу "Беркут" та доручити Генеральному прокурору розпочати розслідування за фактом вчинених злочинів.

"Нас, як представників громадськості Майдану, що відстоює ненасильницькі методи боротьби та прагне до якнайшвидшого виходу з політичної кризи, непокоїть дотримання в переговорному процесі інтересів народу. Мирні громадяни, що стоять на майданах своїх міст, борються за зміну системи, а не прізвищ у політиці", - зазначають активісти.

Щоб гарантувати дотримання інтересів громадськості, активісти ініціювали консультації між представниками опозиції та громадських сил Майдану. У процесі пропонують взяти участь Ініціативній групі "Першого грудня", АвтоМайдану, Громадському сектору Євромайдану, Євромайдану SOS, Правому сектору, Демократичному альянсу, Студентській координаційній раді, Силі людей, Третій республійі. Якщо думка громадськості буде дотримана на переговорах, ці сили публічно підтримають позицію лідерів опозиції.

Демократичний Альянсом підтвердив згоду взяти участь у консультуванні.

Зараз ви читаєте новину «Громадськість назвала передумови для переговорів з владою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути