субота, 28 жовтня 2017 23:00

Облава у нічному клубі: Представник омбудсмена прокоментував дії силовиків

Облава у нічному клубі: Представник омбудсмена прокоментував дії силовиків
Поліція здійснила рейд на один з клубів Києва

Представник уповноваженого з прав людини з питань захисту прав військовослужбовців Святослав Стеценко прокоментував ситуацію з затриманням відвідувачів нічного клубу в Києві і відправкою їх в військкомат.

"Кожний призовник зобов'язаний прибути до військкомату, відповідно до закону про військовий обов'язок і військову службу. Навіть ті, хто не отримав повістку, повинні протягом 10 днів після оголошення призову прибути до військкомату для визначення придатності до військової служби або права на відстрочку", - заявив Стеценко у коментарі "Громадському".

Він також додав, що якщо призовна комісія прийняла рішення про розшук призовників, їх мали право затримати, не випускати з приміщення і потім відправити у військову частину.

Також представник уповноваженого з прав людини заявив, що у разі, коли призовник не з'явився на збірний пункт після отримання повістки, то його оголошують в розшук і примусово доставляють у військкомат.

"Проте поліція зобов'язана діяти у відповідності зі своїми повноваженнями. Ніхто не має права застосовувати насильство і принижувати честь і гідність громадян", - уточнив представник уповноваженого.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До затриманих у нічному клубі не пускають адвоката та рідних

За його словами, 10 людей написали заяви на ім'я уповноваженого з прав людини про порушення їх прав при затриманні у нічному клубі. Скарг на дії адміністрації збірного пункту Стеценко не отримував.

Осінній призов розпочався 2 жовтня і завершиться 30 листопада. На нього повинні були з'явитися юнаки у віці від 20 до 27 років.

Раніше поліція здійснила рейд на один з клубів Києва, в результаті чого затримала 17 осіб з наркотиками, більше 30 вночі забрала у військкомат.

Зараз ви читаєте новину «Облава у нічному клубі: Представник омбудсмена прокоментував дії силовиків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути