вівторок, 10 листопада 2009 15:58

Обидві Кореї вимагають одна у одної вибачень за бої в Жовтому морі

Обидві Кореї вимагають одна у одної вибачень за бої в Жовтому морі

Пхеньян і Сеул зажадали один від одного вибачень у зв"язку з перестрілкою між бойовими катерами Північної та Південної Кореї в Жовтому морі.

Збройні сили КНДР розповсюдили через державні ЗМІ заяву, в якій в перестрілці звинувачується південнокорейський корабель, що заплив в територіальні води Північної Кореї, і зажадали вибачень.

У свою чергу представники південнокорейського ВМФ назвали подію "сумним випадком" і висловили рішучий протест проти подібних дій КНДР.

Нагадаємо, що інцидент стався сьогодні в Жовтому морі за 220 кілометрів від порту Інчхон, розташованого на захід від Сеулу. За словами офіційного представника міністерства оборони РК, північнокорейський патрульний катер порушив лінію морського кордону поблизу острова Пеннендо. Південнокорейський корабель був вимушений зробити попереджувальні постріли. Катер ВМС КНДР відкрив вогонь у відповідь. В результаті перестрілки північнокорейський корабель отримав пошкодження.

У цьому районі Жовтого моря проходить так звана північна розмежувальна лінія. Вона була проведена до моменту закінчення Корейської війни 1950-1953 роках командуванням військ ООН. У КНДР цю лінію ніколи не визнавали і наполягали на її перенесенні далеко на південь.

Полит.ру

Зараз ви читаєте новину «Обидві Кореї вимагають одна у одної вибачень за бої в Жовтому морі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути