Ексклюзиви
середа, 29 квітня 2009 09:59

Обамі необхідно 1,5 млрд для боротьби зі свинячим грипом

Обамі необхідно 1,5 млрд для боротьби зі свинячим грипом
Президент США Барак Обама запросив у конгресу додаткові 1,5 мільярда доларів на боротьбу зі свинячим грипом, йдеться в повідомленні Білого дому.

"З метою обережності я прошу конгрес включити в передану мною раніше цього місяця бюджетну доповідь на 2009 фінансовий рік суму у розмірі 1,5 мільярдів доларів для посилення здатності нашої нації відреагувати на потенційну можливість розповсюдження вірусу", - йдеться в листі президента, адресованому конгресу.

Всього в США зареєстровано до середини дня вівторка 68 підтверджених випадків зараження свинячим грипом.

За словами представника Білого дому Роберта Гіббса, виділені кошти будуть направлені на створення резервного фонду, необхідного на випадок масової епідемії, на створення вакцини, на підтримку американських відомств охорони здоров"я та на допомогу міжнародним організаціям, що намагаються запобігти розповсюдженню захворювання.

За останніми даними, від свинячого грипу в Мексиці померли 152 людини, більше півтори тисячі госпіталізовано з симптомами хвороби.

Захворювання на грип свиней в Мексиці та деяких інших країн викликані гібридом вірусу грипу типу A (H1N1), комбінація антигенів якого раніше не зустрічалася у вірусів грипу, що викликають захворювання людей або свиней. Вірус грипу типу А представляє значну небезпеку в епідеміологічному відношенні, оскільки здібний до швидкої генетичної зміни.

ВООЗ в понеділок, 27 квітня, підвищила рівень загрози пандемії свинячого грипу з 3 до 4 за шестибальною шкалою.

У США кількість випадків захворювання свинячим грипом досягла 65 осіб. Як повідомляє газета "Лос-Анджелес таймс", в Каліфорнії, ймовірно, від свинячого грипу померли 2 людини; проводиться патанатомічна експертиза.

Випадки захворювання також зареєстровані в Канаді, Новій Зеландії, Британії, Іспанії та Ізраїлі. У низці країн, включаючи Австралію, Францію, Данію та Південну Корею, госпіталізовані хворі з підозрою на свинячий грип.

США і Британія настійно закликають громадян утримуватися від поїздок до Мексики. Куба, що не заявила про випадки захворювання, ввела 48-годинну заборону на авіасполучення з Мексикою.

За матеріалами РИА "Новости", Голос Америки

Зараз ви читаєте новину «Обамі необхідно 1,5 млрд для боротьби зі свинячим грипом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути