Ексклюзиви
пʼятниця, 23 жовтня 2015 00:17

Обама ветував законопроект про надання військової допомоги Україні

Обама ветував законопроект про надання військової допомоги Україні
Фото: Reuters

Президент США Барак Обама наклав вето на законопроект про витрати на оборону в 2016 фінансовому році, що розпочався 1 жовтня.

У цей законопроект входять положення, що стосуються надання військової допомоги Україні, повідомляє The Associated Press.

Основною причиною вето Обами стало те, що, згідно з законопроектом, збільшувати оборонний бюджет планують за рахунок позабюджетних витрат, пише USA Today.

Нагадаємо, 8 жовтня Сенат Конгресу США схвалив законопроект про витрати на оборону в 2016 році в обсязі 612 млрд доларів. За це рішення в Конгресі США проголосували 70 сенаторів, 27 виступили проти.

Документ дозволяє главі Пентагону Ештонові Картеру при координації дій із держсекретарем США Джоном Керрі використовувати 300 млн доларів на надання військової допомоги Україні. Важливим елементом законопроекту є положення, згідно з яким 50 млн доларів із зазначеної суми може бути використано на надання Україні оборонних озброєнь.

Зараз ви читаєте новину «Обама ветував законопроект про надання військової допомоги Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

23

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути