Ексклюзиви
четвер, 26 травня 2011 13:11

Обама в Британії нагодував ветеранів м'ясом

Президент США Барак Обама і прем'єр-міністр Великої Британії Девід Кемерон задоволені, що погода дозволила їм порадувати традиційним барбекю британських і американських ветеранів у саду резиденції на Даунінг-стріт, розповіли вони в середу на прес-конференції в Лондоні.

Офіційно захід був організований першими леді Великої Британії та США Самантою Кемерон та Мішель Обамою, однак після переговорів до них приєдналися й чоловіки, які, знявши піджаки і закотивши рукави, самі смажили м'ясо і пригощали ним ветеранів.

"Мабуть, в перший раз в історії ми стали за барбекю і британський прем'єр-міністр міг задати жару американському президентові", - пожартував Кемерон, почавши прес-конференцію.

За його словами, дана подія стала прекрасною можливістю віддати данину мужності і хоробрості британських і американських військових, які "своєю службою і самовідданістю забезпечують безпеку людей в усьому світі".

Президент Обама, зі свого боку, повідомив, що на переговорах з Кемероном була досягнута домовленість про реалізацію спільної програми допомоги військовослужбовцям та ветеранам, включаючи їхню адаптацію до цивільного життя, медичне обслуговування і роботу з їхніми родинами.

Також Лондон і Вашингтон домовилися активізувати двосторонню роботу ще за п'ятьма спеціальними напрямками - стратегічною оцінкою ризиків для світової економіки і безпеки; партнерства з питань глобального розвитку; співпраці та обмінів в сфері волонтерського руху; боротьби з кіберзлочинністю; взаємодії в сфері науки та вищої освіти.

Зараз ви читаєте новину «Обама в Британії нагодував ветеранів м'ясом ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути