Ексклюзиви
пʼятниця, 31 липня 2009 12:59

Обама стрімко втрачає підтримку

Обама стрімко втрачає підтримку

Телекомпанія CNN в кінці липня провела аналіз семи загальнонаціональних опитувань, який показав, що політику президента США Барака Обами схвалювали 54% американців, що на 7% менше, ніж місяць тому. Це найнижчий показник довіри за всі сім місяців, що пройшли з моменту вступу Обами на посаду.

Експерти пов"язують падіння рейтингу з незадоволеністю населення економічною політикою нової адміністрації, а також суперечками навколо реформи системи медичного страхування.

За даними останнього опитування Washington Post і телекомпанії ABC, в здатність Обами перебудувати належним чином американську охорону здоров"я вірять нині 49% опитаних. Місяць тому їх було 57%. З іншого боку, пропорція тих, хто незадоволений його планами по цій частині, підскочила за місяць з 29% до 44%, повідомляють інформагентства.

Персональний рейтинг Обами впав нижче 60%, а рейтинг його знакових ініціатив - нижче 50%. Як показує опитування Рамсуссена, в кінці цього тижня лише 49% оцінювали діяльність Обами позитивно.

Опитування продовжують свідчити про поляризацію виборчого корпусу Америки: діяльність Обами схвалюють 83% демократів, тоді як 80% республіканців відгукуються про неї негативно. І лише 37% незалежних виборців оцінюють її позитивно.

У кожному опитуванні брала участь понад тисяча повнолітніх американців.

Полит.ру

Зараз ви читаєте новину «Обама стрімко втрачає підтримку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути