пʼятниця, 18 вересня 2009 17:03

Обама розраховує на допомогу Москви в замін на ПРО

Обама розраховує на допомогу Москви в замін на ПРО

Рішення нинішньої американської адміністрації відмовитися від розміщення системи ПРО в Польщі та Чехії - поворот у відносинах Сполучених Штатів з Центральною Європою і Росією, вважає експерт Французького інституту міжнародних відносин Лоранс Нардон.

"Воно також є результатом перегляду американцями іранської загрози. Адміністрація Обами намагається згладити гострі кути у відносинах з багатьма іноземними партнерами, зокрема з Росією. У наявності явне прагнення відновити діалог з Москвою", - сказала Нардон в інтерв"ю газеті La Croix.

В той же час треба розуміти, що Польща і Чехія, що вважали розміщення американських баз на своїй території одночасно честю і захистом від Росії, розчаровані, відзначила експерт. На її думку, Барак Обама відмовився від властивої Джорджу Бушу стратегії зіставлення "старої" і "нової" Європи.

І, нарешті, США підкреслюють, що на зміну проекту щита в Східній Європі повинна прийти легша система. "Схоже, американська розвідка вважає, що Іран розробляє ракети не дальнього, а середнього і ближнього радіусу дії, здатні ударити по Ізраїлю, Туреччині та іншим країнам Близького Сходу", - відзначила Нардон.

"Вони адаптують свою систему оборони, одночасно запрошуючи Іран до діалогу. Покращуючи відносини з Росією, вони можуть сподіватися, що Москва допоможе їм приструнити Іран", - наводить французьке видання слова експерта, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Обама розраховує на допомогу Москви в замін на ПРО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути