середа, 21 січня 2009 10:51

Обама припинить судові процеси в Гуантанамо

Новий президент США Барак Обама розпорядився припинити на 120 днів всі судові процеси у в"язниці на військовій базі Гуантанамо. За цей термін президентська адміністрація має намір повторно вивчити 21 справу тих ув"язнених, які знаходяться в Гуантанамо, включаючи справи п"яти ув"язнених, звинувачених у плануванні терактів 11 вересня 2001 р. Очікується, що указ Обами набуде чинності із сьогоднішнього дня, передає Associated Press.

Нагадаємо, що 18 січня ц.р. з в"язниці Гуантанамо на батьківщину відпущені шість ув"язнених. За даними Міністерства оборони США, четверо з них відправлені до Іраку, один - до Афганістану і один - до Алжиру. Раніше президент США Обама обіцяв, що в"язниця Гуантанамо буде закрита протягом року. У даний час там знаходяться близько 250 ув"язнених.

В"язниця розташована на військовій базі США Гуантанамо на Кубі. В"язниця була створена в 2002 р. спеціально для підозрюваних у тероризмі і зв"язках з терористичною організацією Аль-Каїда.

Зараз ви читаєте новину «Обама припинить судові процеси в Гуантанамо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути