Ексклюзиви
середа, 08 квітня 2009 08:42

Обама пообіцяв вивести війська з Іраку протягом 18 місяців (ФОТО)

Президент США зробив у вівторок несподівану зупинку в Іраку. Під час зустрічі з американськими військовослужбовцями він змалював свій план завершення кампанії в Іраку.

Під час передвиборчої кампанії Барак Обама обіцяв вивести американські війська з Іраку і тепер підтвердив, що цю обіцянку буде виконано. Хоча вибухи в Багдаді продовжуються, загальна ситуація в країні покращується, американці втрачають все менше військових. Обама дав зрозуміти, що місія в цілому виконана і можна повертатися. Звертаючись до американських солдатів він сказав: "Ви дали можливість Іраку стати демократичною країною".

50 тисяч американських військовослужбовців залишаться в Іраку на якийсь час, щоб продовжувати війну проти тероризму, заявив Барак Обама. За його словами, наступні 18 місяців можуть стати вирішальними для американської місії в Іраку. Американці перед своїм виходом повинні бути впевнені в стабільності положення в Іраку, в тому, що після виведення американських сил країна не перетвориться на притулок для терористів.

Обама під час виступу на американській військовій базі в Багдаді навіть не згадав Афганістан, куди він вирішив направити ще 21 тисячувійськових, повідомляє Reuters

Переклад Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Обама пообіцяв вивести війська з Іраку протягом 18 місяців (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути