вівторок, 21 жовтня 2008 12:15

Обама назвав українську демократію експериментом

Кандидат в президенти США від демократичної партії Барак Обама вважає, що Україна готова до участі в ПДЧ. Про це він заявив в листі-вітанні учасникам 20-го з"їзду Українського конгрессового комітету Америки, який завершився в Клівленді, повідомляє "Голос Америки".

Обама також підкреслив, що він переконуватиме союзників США в НАТО дати можливість Україні зробити цей черговий крок до повноцінного членства в евроатлантичному співтоваристві.

"Друзі України на Заході повинні і далі грати ключову роль в побудові безпечного і благополучного майбутнього для українських громадян", - заявив він.

Обама також згадав про події останніх місяців, які довели, що таке благо як суверенітет і безпека в Європі ніколи не повинні сприйматися як перманентні".

"Експеримент української демократії повинен закінчитися успіхом. Не тільки заради благополуччя українських громадян, але також і для того, щоб служити натхненням для тих в регіоні, хто ще бореться за демократію, включаючи навіть Росію", - додав Обама.

В кінці він підкреслив, що разом з дружиною Мішель повністю усвідомлює історичне значення українського Голодомору, який він назвав "жахливим злочином".

"Ми ніколи не повинні забути про цей голод і завжди повинні піклуватися про те, щоб про цю трагедію знали майбутні покоління, щоб вона ніколи більше не повторилася", - сказав Обама, повідомляє Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Обама назвав українську демократію експериментом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути