неділя, 11 жовтня 2009 19:06

Обама хоче допомогти геям служити в армії

Обама хоче допомогти геям служити в армії

У американській армії буде покінчено з принципом don"t ask-don"t tell ("не питай, не говори"), який забороняє гомосексуалістам служити, якщо вони відкрито зізнаються в своїй нетрадиційній сексуальній орієнтації. Про це заявив президент США Барак Обама на зустрічі з представниками Human Rights Campaign, організації, що відстоює права гомосексуалістів.

На думку президента США, влада не повинна позбавляти можливості служити патріотів. "Ми повинні привітати їхню готовність запропонувати свою допомогу (...), особливо коли ми боремося в двох війнах", - заявив Обама. Президент США не уточнив, коли буде скасований принцип don"t ask-don"t tell і як буде після цього побудована служба в армії.

Принцип don"t ask-don"t tell був затверджений в збройних силах США в 1993 році попереднім президентом-демократом Біллом Клінтоном. Згідно з цим принципом гомосексуалісти мають право служити в армії, тільки якщо вони приховують свою сексуальну орієнтацію. У свою чергу, їхні начальники не мають права ставити підлеглим питання щодо сексуальної орієнтації, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Обама хоче допомогти геям служити в армії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути