Ексклюзиви
пʼятниця, 07 листопада 2008 09:37

Обама працюватиме з Росією над скороченням ядерних озброєнь

Обама працюватиме з Росією над скороченням ядерних озброєнь
Вибраний на виборах президента США Барак Обама після вступу до посади має намір працювати з Росією по скороченню ядерних озброєнь двох країн.

Як мовиться в програмних тезах штабу перехідної адміністрації Обами, новий президент запропонує зняти ядерні ракети з бойового чергування і провести в 2009 році саміт світових лідерів по боротьбі із загрозою ядерного тероризму.

"Барак Обама прагнутиме до глибоких скорочень всіх американських і російських ядерних озброєнь, що перевіряються, і працюватиме з іншими ядерними державами для рішучого скорочення ядерних арсеналів до кінця його президентства", - мовиться в документі.

У тезах указується, що Обама також "працюватиме з Росією для збільшення часу попередження і ухвалення рішення" при запусках ядерних ракет.

Після свого приходу в Білий дім Обама заснує також посаду "координатора Білого дому по ядерній безпеці" в ранзі заступника радника президента США з національної безпеки, який відповідатиме за всі програми американського уряду по "зниженню загрози ядерного тероризму і розповсюдженню ядерної зброї", наголошується в документі.

"Будучи президентом, Барак Обама поставить собі за мету працювати з Росією для того, щоб у взаємному русі покінчити з подібною політикою часів "холодної війни", - підкреслюється в тезах.

Нагадаємо, президент Росії Дмитро Медведєв при поздоровленні Барака Обами з обранням президентом США і висловив надію на конструктивний діалог з ним.

Раніше Медведєв закликав офіцерів російської армії укріплювати стратегічні ядерні сили заборони і створювати єдину систему повітряно-космічної оборони, повідомляє РІА Новости

Зараз ви читаєте новину «Обама працюватиме з Росією над скороченням ядерних озброєнь». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути