Ексклюзиви
понеділок, 17 листопада 2008 18:06

Оголошено конкурс на "7 чудесних турмаршрутів України"

Фонд "Справедлива країна" Миколи Томенко оголосив про початок нового конкурсу, внаслідок якого будуть визначені найкращі туристичні маршрути України "7 чудесних туристичних маршрутів України".

Голова оргкомітету конкурсу М.Томенко повідомив сьогодні журналістам, що конкурс "7 чудових туристичних маршрутів України" стане третім етапом акції щодо популяризації визначних пам"яток України. Мета проведення - визначити найбільш привабливі туристичні маршрути вихідного дня і найкращу туристичну інфраструктуру України. М.Томенко зазначив, що це особливо актуально напередодні проведення в Україні фіналу Чемпіонату Європи з футболу Євро-2012.

Учасниками конкурсу повинні бути туристичні маршрути (чітко визначені суб"єктом туристичної діяльності шляхи туристичних подорожей, екскурсій, походів тощо), які передбачають відвідування ряду визначних пам"яток: історичних, архітектурних, культурних, духовних, природних тощо.

До участі в конкурсі буде допущено маршрути, в описі яких будуть чітко вказані населені пункти, рекомендовані місця для відвідування, буде вказана відстань між об"єктами і час пересування, а також буде вказана развиненість інфраструктури.

Усі пропозиції з відповідною документацією і фотоілюстраціями повинні бути надані оргкомітету конкурсу до кінця січня 2009 року. Сам конкурс пройде в 3 етапи. Зокрема з сьогоднішнього дня по 1 лютого 2009 року будуть прийматися заявки на участь, з березня по липень 2009 року - регіони України представлятимуть своїх номінантів, зокрема шляхом організації прес-турів, внаслідок чого буде визначено 21 фіналіст.

У вересні 2009 року шляхом експертного і Інтернет-голосування буде визначено 7 маршрутів-переможців. А 27 вересня 2009 року, у Всесвітній день туризму і День туризму оголосять переможців Всеукраїнського конкурсу "7 чудесних туристичних маршрутів України".

Нагадаємо, всеукраїнська акція "Сім природних чудес України" почалася в листопаді 2007 року і завершилася в серпні 2008 року.

До "Семи чудес" увійшли: біосферний заповідник у Херсонській області "Асканія-Нова", Дністровський каньйон у Тернопільській області, Гранітно-степове Побужжя, розташоване в долині річки Південний Буг у Миколаївській області, Мармурова печера в Криму, Подільські Товтри, національний природний парк у Хмельницькій області, який називають українською Швейцарією, найглибше озеро України Світязь на Волині і озеро в Карпатах Синевір, повідомляє ЛIГАБiзнесIнформ

Зараз ви читаєте новину «Оголошено конкурс на "7 чудесних турмаршрутів України"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути