четвер, 22 липня 2021 14:35

Пояснили різницю між Covid-сертифікатом і свідоцтвом про вакцинацію

Пояснили різницю між Covid-сертифікатом і свідоцтвом про вакцинацію
Міжнародне свідоцтво зможуть отримати лише ті, хто пройшов повний курс Covid-вакцинації. Фото: facebook.com/Олексій Вискуб

Українці, які перехворіли на коронавірус, та особи, що пройшли повну імунізацію, можуть отримати два різні документи.

Про різницю між Covid-сертифікатом та міжнародним свідоцтвом розповів директор департаменту розвитку електронної системи охорони здоров'я Дмитро Черниш.

"Covid-сертифікат формують на підставі даних про вакцинацію, інформації про те, що пацієнт вже перехворів на коронавірус, а також на основі негативного ПЛР-тесту. Документ можна буде застосовувати як всередині України, так і для виїзду за кордон. Для цього необхідно дочекатися визнання сертифікату між Україною та іншими країнами. Уряд активно працює над цим", - заявив він.

Особи, які раніше виявили бажання взяти участь у бета-тестуванні сертифікату, зможуть отримати його через мобільний додаток "Дія". Надалі його можна буде отримати у сімейного лікаря.

Водночас міжнародне свідоцтво можуть отримати лише ті, хто пройшов повний курс Covid-вакцинації - отримали обидва щеплення.

"Такий документ можна отримати лише в паперовій формі в сімейного лікаря або в будь-якому іншому закладі охорони здоров'я. Його також можна використовувати для подорожей за кордон. Міжнародне свідоцтво вже ратифікувала Україна та міжнародна спільнота", - додав Черниш.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні новий рекорд - зробили неймовірну кількість Covid-щеплень

За останню добу в Україні виявили 726 нових хворих на коронавірус. Найбільшу кількість підтверджених випадків зареєстрували в Києві. Загалом від початку епідемії в країні Covid-19 підхопили 2 246 656 осіб. Померли 52 790 пацієнтів, із них 21 – за останню добу. Одужали 2 183 003 особи, за останню добу – 501.

Зараз ви читаєте новину «Пояснили різницю між Covid-сертифікатом і свідоцтвом про вакцинацію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути