неділя, 30 червня 2019 14:13

Новий палац для королеви: Елизавета ІІ прикрасила стіну сільради

Новий палац для королеви: Елизавета ІІ прикрасила стіну сільради
Муралом королеві подякували за підтримку Україні. Фото: radiosvoboda.org

Мурал із зображенням королеви Великої Британії Єлизавети II з'явився у селі Єлизаветівка Петриківського району Дніпропетровської області.

Це перший в Україні мурал, створений на фасаді будівлі органу місцевого самоврядування – сільської ради, повідомив сільський голова Максим Голосний "Радіо Свободи".

"Ми з'ясовували: дозвіл із Букінгемського палацу варто отримувати, якщо йде мова про бюст чи барельєф. Мурал такого дозволу не потребує. До початку робіт ми поінформували Букінгемський палац і МЗС Великої Британії. З Букінгемського палацу ми отримали відповідь, де вони дякують за ініціативу, але просять, коли роботи будуть завершені, поінформувати їх, надіслати зображення і також поінформувати посла Великої Британії в Україні. Унікальність муралу в тому, що він виконаний без використання бюджетних коштів. Малював художник Тімо Левін. Заплатили з криптовалютних активів тергромади. За основу взяли фото королеви 20-річної давнини, це фото з мережі", – сказав Максим Голосний.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Симону Петлюрі присвятили мурал

Мурал створили на честь принципової позиції королеви і Великої Британії з невизнання анексії українських територій.

"Українці ніколи не дякували своїм зовнішньополітичним партнерам таким чином – ми спромоглися. Також ця ініціатива спрямована на розвиток туристичного потенціалу Дніпровського регіону. Тепер це єдине місце в Україні, де можна зробити селфі з королевою. Ми кажемо: ідеї змінюють простір", – додав він.

Малюнок Валерія Коршунова "Погляд у майбутнє" переміг у народному конкурсі на найкращий ескізний проект мурал-арту "Нове бачення Чорнобильської АЕС" .

Зараз ви читаєте новину «Новий палац для королеви: Елизавета ІІ прикрасила стіну сільради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути