четвер, 17 травня 2012 20:53

Новий термінал аеропорту "Київ" побудували у стилі "Відкритий космос"

Новий термінал аеропорту "Київ" побудували у стилі "Відкритий космос"
Практично весь фасад і частина даху зроблені зі скла. Фото: avianews.com

Новий міжнародний термінал в аеропорту "Київ" збудували за два роки. Проект нового терміналу затвердили ще у 2009 році, але будівництво почали лише в червні 2011-го.

Термінал 3-поверховий, має форму веселки. На даху змонтована вивіска "Міжнародний аеропорт "Київ" англійською. Ліворуч та праворуч від входу знаходяться металеві лавки для сидіння. Біля кожної металева урна. Перед терміналом облаштована парковка з охороною. По центру будівлі знаходиться великий хол, зі скляним дахом. Поруч стійка для реєстрації, ресторан, магазин сувенірів, банківське відділення та зала для багажу.

"Бізнес-зал — окремий. На другому поверсі. Тут є бар, ресторан, шкіряні дивани. Замість плитки — м'яка підлога, тобто килимове покриття. Дизайн будівлі в нас у стилі "Відкритий космос". Практично весь фасад і частина даху зі скла", - розповів один з працівників аеропорту.

Проектна пропускна спроможність терміналу – 320 пасажирів на годину на виліт. Утім, у процесі будівництва її збільшили до 500 пасажирів. Крім того, передбачена перспектива розширення терміналу із збільшенням пропускної спроможності до 1500 осіб на годину.

За словами віце-прем'єра Бориса Колеснікова, аеропорт "Київ" прийматиме рейси і буде кінцевим, а не транзитним, як інший столичний аеропорт "Бориспіль". Тобто пасажир буде летіти в Київ. На його думку, це зміцнить конкуренцію між аеропортами, і від цього виграє тільки пасажир.

"У нас дуже мало літаючих пасажирів в порівнянні з Радянським Союзом. Але ми ростемо. У внутрішніх перевезеннях на 25% кожного року, та на 40% в рік на міжнародних перевезеннях. Для збільшення пасажиропотоку на внутрішніх рейсах ми підемо на великі зміни", — зазначив віце-прем'єр.

У свою чергу голова КМДА Олександр Попов пообіцяв розібратись з реконструкцією вулиці Народного Ополчення, проспекту Повітрофлотського і вулиці Медової, що ведуть до аеропорту.

"Поки що ми вирішуємо питання про надання громадському транспорту, що йде з аеропорту, окремої смуги на дорозі. Можливо, протягнемо лінію для електротранспорту. Поки будемо вирішувати", — зазначив він.

Рейси новий термінал зможе приймати з 22-23 травня. Перший літак відправлять у четвер. Внутрішні рейси обслуговуватиме старий термінал аеропорту.

Зараз ви читаєте новину «Новий термінал аеропорту "Київ" побудували у стилі "Відкритий космос"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути