понеділок, 17 січня 2011 20:14

Нові штрафи і правила руху з'являться лише за півроку

Нові штрафи і правила руху з'являться лише за півроку

Нова редакція Правил дорожнього руху все ще перебуває на стадії розробки. Планується, що проект нової дорожньої "грамоти" буде внесено на розгляд в уряд не раніше 2-го півріччя 2011 року.

"Багато автомобілістів помилково вважають, що з 1 січня поточного року в Україні запроваджено в дію нові правила дорожнього руху. Хоча насправді у нас діє та ж редакція Правил, що й останні 9 років (була запроваджена з 2002 року), а нова - поки перебуває на стадії розробки. На сьогодні до Департаменту надійшло близько 1 тис пропозицій щодо змін до Правил", - повідомив начальник Департаменту ДАІ МВС України генерал-майор міліції Валерій Лозовий.

Протягом 1-го півріччя Правила дорожнього руху будуть опрацьовані експертами, фахівцями МВС і виставлені на громадське обговорення на офіційному сайті ДАІ. Робота над новою редакцією триває постійно.

Як заявив Лозовий, з 1 тис пропозицій в ПДД буде внесено близько 30 змін. Говорити про конкретні зміни поки ще рано, разом з тим, з незвичайних пропозицій можна розповісти про використання ближнього світла фар при русі автодорогами з 1 листопада по 31 березня.

Ще одне цікаве нововведення - обов'язкове застосування шин, які відповідають сезону (зимових і літніх). Але, як запевнили в ДАІ, все це все ще буде обговорюватися.

NEWSru.ua

Зараз ви читаєте новину «Нові штрафи і правила руху з'являться лише за півроку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути