субота, 09 лютого 2019 11:51

Нові правила нарахувань "зверх лічильника" ще не діють

Нові правила нарахувань "зверх лічильника" ще не діють
Поки що платитимемо за старими нарахуваннями. Фото: eimg.pravda.com

Підприємства тепло-, водопостачання та водовідведення поки що не застосовують нову Методику розподілу спожитих у будівлі комунальних послуг.

"Наразі підприємства тепло-, водопостачання та водовідведення не можуть застосовувати нову Методику розподілу між споживачами обсягів спожитих у будівлі комунальних послуг та здійснювати будь-які додаткові нарахування, посилаючись на нову Методику", - повідомляє прес-служба Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У кого забиратимуть субсидію

До укладення нових договорів послуги мають оплачуватися за чинними договорами.

"Методика набуде чинності лише після укладення споживачами нових договорів з виконавцями комунальних послуг, за вимогами нового закону №2189. Використання Методики до того часу, є прямим порушенням умов чинних договорів зі споживачами", - пояснюють у Мінрегіоні.

За новою Методикою встановлюватиметься порядок розподілу в будинку теплової енергії, гарячої води й централізованого водопостачання.

Її розробили Мінрегіон на виконання закону "Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання" та нового закону №2189 "Про житлово-комунальні послуги", який набуває чинності з 1 травня 2019 року.

У грудні борг населення за спожиті житлово-комунальні послуги збільшився на 17,1%, або на 7 381,3 млн гривень до 50 756,8 млн гривень в порівнянні з листопадом.

Борг за квартирну плату станом на 1 січня 2019 року збільшився на 19,5 млн гривень до 4 040,6 млн гривень, повідомила Державна служба статистики.

Зараз ви читаєте новину «Нові правила нарахувань "зверх лічильника" ще не діють». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути