понеділок, 30 вересня 2024 17:38

Нова пошта та "Повернись живим" запустили збір 300 млн грн на посилення ППО

Протиповітряна оборона України - одна з головних цілей ворога. Російські ракети та дрони постійно намагаються знищити системи та командні пункти, які захищають наші міста та критичну інфраструктуру, прикривають фронт. Під загрозою військові, зенітно-ракетні комплекси та інша техніка.

 

Захищеність цих систем - спокій для кожного з нас. Тому Фонд "Повернись живим" і Нова пошта запускають збір "РЕБнемо так РЕБнемо. Зіб'ємо ворога з пантелику" - проєкт із посилення ППО.

У результаті реалізації проєкту "Повернись живим" проведе навчання військових, а також забезпечить ПвК "Схід" та ПвК "Південь" двома стінами захисту: системами радіоелектронної боротьби (РЕБ), радіоелектронної розвідки (РЕР), зенітними FPV-дронами, засобами захищеного зв'язку, транспортом. Це допоможе "збивати з пантелику" ворожі розвідувальні безпілотники, а також забезпечить бійцям ППО мобільність і надійний зв'язок під час роботи.

Надзвичайно важлива складова проєкту - навчання людей і обмін досвідом між підрозділами. Мобільні групи РЕБ/РЕР створені "з нуля" і пройдуть спеціальний курс, розроблений Фондом "Повернись живим". Ці групи захищатимуть тих, хто захищає нас. До прикладу, вони виявлятимуть і подавлятимуть ворожі БпЛА, супроводжуючи дивізіони Patriot.

"За ворожими розвідувальними безпілотниками слідують ворожі ракети, тож цей проєкт буквально про захист Протиповітряної оборони, і, як наслідок, - захист всіх нас. У рамках ініціативи забезпечимо найперше створені у Повітряних силах групи прикриття, які збиватимуть ворога з пантелику за допомогою РЕБ та РЕР, а також боротимуться з російськими БпЛА застосовуючи зенітні FPV-дрони - нове, ефективне і значно дешевше за ракети ЗРК рішення", - коментує заступник директора "Повернись живим" Олег Карпенко.

За зібрані кошти придбають:

  1. Модернізовані FPV-дрони та комплектуючі для знищення ворожих розвідувальних БпЛА типу Supercam, ZALA, Орлан-10. Це дешевше й ефективніше рішення, ніж використання зенітно-ракетних комплексів.
  2. Транспорт для підвищення мобільності підрозділів Повітряних сил, а також фахівців РЕБ та РЕР.
  3. Засоби захищеного зв'язку: мобільні командні пункти та рюкзаки мобільних вогневих груп, які забезпечать автономну роботу.
  4. Засоби РЕБ/РЕР, які, з одного боку, перехоплюють та аналізують сигнали противника, а з іншого – дезорієнтують ворога і приглушують його супутниковий та мобільний зв'язок.

100% рішень проєкту - це або повністю українська розробка, або поєднання нашого воєнного досвіду та західних обладнання / техніки.

Як долучитися?

Підтримати "РЕБнемо так РЕБнемо. Зіб'ємо ворога з пантелику" можна через застосунок Нової пошти, донатом на "банку" або за реквізитами на сторінці проєкту . Нова пошта плюсуватиме всі донати: якщо ви пожертвували 100 грн - ще 100 грн додасть Нова пошта. Пожертвували 20 000 грн, 200 000 грн або навіть мільйон - стільки ж перерахує Нова пошта.

Це вже другий спільний проєкт Нової пошти та Фонду компетентної допомоги армії "Повернись живим" із посилення захисту повітряного простору України. Торік, у межах збору "Запакуй небо - прокачай ППО", разом із українцями партнери зібрали 330 млн грн для посилення ПвК "Центр".

Долучайтесь до благодійного проєкту Нової пошти та Фонду "Повернись живим". РЕБнемо так РЕБнемо!

Зараз ви читаєте новину «Нова пошта та "Повернись живим" запустили збір 300 млн грн на посилення ППО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути