четвер, 22 жовтня 2009 13:20

Нова лотерея Черновецького стане черговою аферою?

Нова лотерея Черновецького стане черговою аферою?

Нова столична доброчинна лотерея ризикує стати черговою аферою, як і багато інших попередніх ініціатив міської влади.

Про це заявила депутат Київради від Блоку Литвина Олена Антонова.

Як повідомили в прес-службі Київської міської партійної організації Народної партії, зокрема, за словами О.Антонової, лотерея може повторити історію аукціону з продажу автомобілів чиновників київської мерії, і 15% виручених коштів, які обіцяють спрямувати на доброчинність, можуть не дійти до адресатів.

Вона також вказала, що, враховуючи досвід кінних скачок на іподромі, є сумнів у справедливій і чесній винагороді щасливчиків, які виграють у цю лотерею.

За словами депутата, за допомогою цієї лотерейної технології столична влада "намагається за рахунок киян наповнити не стільки бюджет, скільки чиїсь кишені".

"У листопаді минулого року під КМДА відбувся аукціон з продажу автомобілів чиновників. Кошти обіцяли видати дитячим лікарням. Це примусило і мене взяти участь у цьому аукціоні. Пройшло майже півроку, і я поцікавилася, скільки конкретно грошей направили в конкретні лікарні. Міській владі нічого було відповісти, хоч я неодноразово подавала офіційні запити. У результаті я повернула секретарю Київради ключі від придбаного авто, оскільки зрозуміла, що той аукціон виявився аферою", - вказала О.Антонова.

При цьому вона наголосила, що сьогодні немає механізму контролю над адресністю надходження коштів від таких доброчинних лотерей чи аукціонів.

"Якщо ви дійсно хочете допомогти дітям або малозабезпеченим людям, краще перерахувати гроші на конкретні доброчинні рахунки, які можна знайти у відкритих джерелах інформації. Не варто сподіватися на те, що столична влада у вигляді посередника вам в цьому допоможе", - наголосила вона.

О.Антонова також закликала депутатів Київради вимагати звіт від столичної влади про кількість і адресатів вилучених від цієї лотереї коштів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що київська влада запускає державну доброчинну лотерею. За словами заступника мера Києва Людмили Денисюк, міськадміністрація виступає партнером, а не організатором лотереї. Вона також вказала, що 15% від вартості кожного проданого квитка будуть відраховувати до міського бюджету для допомоги малозабезпеченим категоріям населення.

За матеріалом ЛIГАБiзнесIнформ

Зараз ви читаєте новину «Нова лотерея Черновецького стане черговою аферою?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути