Ексклюзиви
понеділок, 07 грудня 2009 10:20

Німеччина стоїть на порозі нової хвилі кризи

Німеччина стоїть на порозі нової хвилі кризи

Політики і фінансисти застерігають, що Німеччину в 2010 році може захлеснути нова хвиля банківської кризи, передає агентство "Фінмаркет" з посиланням на повідомлення "Німецької хвилі".

В результаті списання "поганих активів" розміри власних капіталів банків можуть зменшитися на 100-120 мільярдів євро, заявив, виступаючи в бундестагу, експерт СДПН Карстен Шнайдер.

"Брак власних капіталів відіб"ється на кредитах, фінансові інститути видаватимуть їх украй неохоче", - наводить агентство слова політика.

Він назвав "недостатньою " ініціативу глави Deutsche Bank Йозефа Аккермана, який запропонував на нещодавній зустрічі у відомстві федерального канцлера створити спеціальний фонд для кредитування малих і середніх підприємств.

Зустріч представників ділових кіл, політиків і деяких міністрів, проведену за ініціативою канцлера Ангели Меркель, "ліві" розкритикували. Слова, що прозвучали на нараді, - це заява про банкрутство, вважає депутат бундестагу від "Лівої партії" Міхаель Шлехт. Потрібно покінчити з практикою, коли якийсь Аккерман користується набагато більшим впливом, ніж обраний уряд. Банки "вмирають від сміху", коли чують наївні заклики проявляти більше відповідальності, сказав парламентарій. Він також відзначив, що, на думку "лівих" кращим виходом була б націоналізація банків.

Між тим Бундесбанк також висловив побоювання, що проблемні активи можуть негативно позначитись на положенні багатьох фінансових інститутів, відзначає тижневик Focus. На думку експертів, навантаження на банки може досягти в 2010 році 90 мільярдів євро, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Німеччина стоїть на порозі нової хвилі кризи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути