Ексклюзиви
середа, 22 липня 2009 08:51

Нігерійські бойовики звільнили українця

Нігерійські бойовики звільнили українця

Нігерійські бойовики звільнили іноземних заручників, яких утримують три місяці й серед яких є один українець.

Як повідомляє офіційна влада, збройне угруповання, що викрало в березні трьох філіппінців і громадянина України в нафтовидобувному районі спірного з Нігерією півострова Бакассі, відпустило заручників на волю за викуп.

Розмір виплаченої бандитам суми не уточнюється. Всі звільнені заручники працювали за контрактом на англо-голландський нафтовий концерн Royal Dutch Shell.

Тим часом міністерство закордонних справ Росії сподівається на благополучне вирішення ситуації із захопленим нігерійськими бойовиками екіпажем судна Sichem Peace, у складі якого є українець, про це на брифінгу в Москві сказав офіційний представник Міністерства закордонних справ РФ Андрій Нестеренко.

"Є підстави сподіватися на благополучне вирішення цій ситуації", - сказав Нестеренко. При цьому він повідомив, що МЗС Росії відстежує розвиток подій, підтримує контакти з російським посольством, яке перебуває в тісному контакті з нігерійською владою й правоохоронними органами.

Нестеренко також повідомив, що за наявною інформацією, стан заручників задовільний. "Їх не катують й вони мають можливість спілкуватися по телефону з родичами й представниками кризового штабу компанії-судновласника", - сказав Нестеренко.

Як повідомлялось, 4 липня нігерійські бойовики захопили в полон членів екіпажу судна Sichem Peace, серед заручників двоє росіян, українець, двоє філіппінців та індус. 7 липня в Міністерстві закордонних справ України підтвердили, що серед захоплених нігерійськими бойовиками членів екіпажу судна Sichem Peace є один громадянин України.

Як заявили представники сінгапурської компанії-оператора судна IMS Shipping Management, компанія підтримує постійний контакт із капітаном судна й приймає заходи для швидкого звільнення моряків із полону. За словами капітана, стан здоров`я членів екіпажу задовільний. Справа перебуває на особливому контролі в посольствах України в Нігерії, Республіці Сінгапур і в МЗС України.

За матеріалом УНІАН, Newsru.ua

Зараз ви читаєте новину «Нігерійські бойовики звільнили українця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути