Ексклюзиви
вівторок, 10 червня 2008 16:13

Нігерійські бойовики атакували катер ВМС країни: загинули девять моряків

Дев"ять моряків убито у вівторок в результаті нападу нігерійських бойовиків на військово-морський катер. Як повідомив офіційний представник сил спеціального призначення в дельті Нігера підполковник Муса Сагір, судно забезпечувало безпеку нафтових установок міжнародних компаній в цьому районі.

"В ході вчиненої сьогодні вранці атаки на катер ВМС Нігерії загинули 9 моряків, ще 4 людини поранені", - повідомив він, не заглиблюючись в подробиці.

Подібний інцидент був зафіксований і в понеділок. Тоді загинув один моряк і ще декілька були поранені.

Викрадання людей з метою викупу нерідкість в багатій нафтою долині річки Нігер. Більше 200 іноземців, в основному працівників нафтової галузі, були викрадені в цьому районі країни з початку 2006 року, проте в останні місяці бойовики брали в заручники в основному громадян Нігерії.

Крім того, бойовики регулярно здійснюють напади на нафтові об"єкти в Нігерії. На початку травня концерн Royal Dutch Shell був вимушений припинити частину виробництва у зв"язку з черговою диверсією бойовиків.

Нігерія є найбільшим виробником нафти на африканському континенті і експортує близько 2,5 мільйонів барелів сирої нафти в день, проте напади MEND і інших збройних угрупувань в дельті річки Нігер з 2006 року понизили нафтовий експорт на 20%, передає ІТАР-ТАРС.

Зараз ви читаєте новину «Нігерійські бойовики атакували катер ВМС країни: загинули девять моряків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути